Op donderdag 1 november 2018 organiseerde de Dorpsraad i.s.m. gemeente en Veilig Verkeer Nederland (VVN) een informatieavond. Dit om bewoners aan de Dorpsstraat en andere geïnteresseerden te informeren over de mogelijkheid van een landelijke actie van VVN om samen actie te ondernemen en een appèl te doen rijgedrag van chauffeurs in de Dorpsstraat.

 

Er is naar voren gekomen dat het rijgedrag al veel meer tot discussies hebben geleidt en er in het verleden gekozen is voor een inrichting en ook al weer veel grote en kleine veranderingen zijn geweest. Maar wel altijd met dezelfde uitkomst. Het rijgedrag is nog steeds niet naar wens beïnvloed. Men rijdt nog steeds te hard. De gemeente heeft de huidige snelheidsmeters (de digitale snelheidsborden) uitgelezen en een korte analyse verricht. Daaruit kwam naar voren wat we allemaal al wel weten, er wordt te hard gereden, maar nu met de cijfers erbij.

 

Wanneer de actie wordt uitgevoerd zal voorafgaand een ‘nul-meting’ worden verricht zodat achteraf ook kan worden bepaald hoeveel de actie van nut is geweest.

 

Tijdens deze avond hebben zich ook een aantal mensen bereidt verklaart om de werkgroep te starten die deze actie zal gaan realiseren. VVN zal actief deelnemen aan deze werkgroep, gemeente en politie is bereidt om hun medewerking waar nodig en mogelijk te verlenen.

 

In deze werkgroep zitten naast iemand van VVN:


Thomas van Drunen, Dorpsstraat 31,
Frenc Verheijen, Dorpsstraat 29,
Willy Peeters, Dorpsstraat 43.

 

We zouden het toejuichen wanneer zich nog een paar mensen bij hen aansluiten, vooral om samen na te denken hoe en wanneer de actie in Ulicoten op een beetje eigen manier uitgevoerd kan worden. Als we zover zijn dat we banners gaan hangen en stickers en posters plakken zullen we veel meer mensen nodig hebben, maar daarover hoort u vanzelf meer.

1 november 2018

Terug naar overzicht

Overig nieuws

wo 20-07 19:00u - Dorpspraôt over klimaatveranderingen Regionale Energie Strategie (RES) wat is dat en wat betekent het voor de mensen uit Ulicoten,
Woensdagavond 20 juli gaan we vanaf 19:15 uur in gesprek over de gevolgen en doelen uit de RES voor Baarle Nassau en Ulicoten in het bijzonder. Ben je er bij?
11 juli 2022
Live stream Politiek café Het Politiek Café is Live te volgen, Vanmiddag van 13:00 tot 15:30 uur. 6 maart 2022 zondagmiddag 6 maart 2022 In gesprek met lokale politieke partijen inzake onderwerpen gemeenteraadsverkiezingen maart 2022 4 maart 2022 watertappunt Plaatsing watertappunt in Ulicoten, pleintje Dorpsstraat en Wilhelminastraat. 10 november 2020 gezamenlijke nieuwsbrief Dorpsraad en Dienstencentrum Er gaan veel dingen niet door, en verlopen lopende zaken in deze periode ook veel langzamer dan we willen, maar toch zijn we allemaal nog steeds met dingen bezig en willen daarover graag blijven vertellen. Lees daarom onze gezamenlijke nieuwsbrieven in dit nieuwsbericht 29 oktober 2020 jongeren van 18 t/m 30 jaar uit Ulicoten De dorpsraad wil graag weten wat jongere generaties doet overwegen in Ulicoten te blijven/komen wonen. 18 juli 2020 Dorpspraôt Het centrale onderwerp van deze tijd betreft de Dorpspraôt. Voor de 2e editie van de Dorpspraôt is de afspraak gemaakt op 9 februari 2020 in de bremerpoort. Gezien de vrije uitnodiging is het altijd afwachten hoeveel mensen zich naar de Bremerpoort begeven om van gedachten te wisselen. Dit keer over ‘De huizen bouw’. 15 februari 2020 9 februari Dorpspraôt: Huizenbouw in Ulicoten komt u ook ? Huizenbouw in Ulicoten, een plaag of een zegen?
We praten over de behoefte aan nieuwbouw in Ulicoten.
28 januari 2020
Dorpspraot kunst in het dorp Het is zo ver! De eerste versie van wat de dorpsraad betreft nu al een terugkerend onderdeel “Dorpsproat”. Geen officiële vergadering maar gewoon ouderwets overleg met een bak koffie en een lekkere plak cake. 3 oktober 2019 30 km stickers op de kliko’s! Zaterdag 23 februari zijn door de werkgroep “Bedankt dat u langzamer rijdt” 30-km stickers rondgebracht die door de bewoners aan de Dorpsstraat op de kliko’s kunnen worden geplakt. Wanneer de kliko’s aan de straat staan, zijn die voor iedereen zichtbaar. 23 februari 2019 Themadag Vernieuwend werken Politieteam Markdal organiseert op 19 maart 2019 een interactieve dag in het teken van Vernieuwend Werken binnen het teamgebied van Politie Markdal. 22 februari 2019 “Wonen in je eigen kern” In het kader van de aanstaande provinciale verkiezingen brengen de CDA-afdelingen van Alphen-Chaam en Baarle-Nassau alle partijen die actief zijn op de woningmarkt in onze kernen bij elkaar. 19 februari 2019 Laadpalen electrische voertuigen De dorpsraad is gevraagd of er in Ulicoten mogelijkheden zijn voor één of meer publieke laadpalen voor electrische voertuigen. De dorpsraad heeft n.a.v. deze vraag bij de gemeente geïnformeerd of de gemeente Baarle Nassau op dit punt beleid heeft en zo ja, welk inzicht de gemeente hanteert. 15 februari 2019 Bedankt dat je langzamer rijdt! Zo heet de actie van Veilig Verkeer Nederland (VVN) die we in Ulicoten aan de Dorpsstraat gaan inzetten om het rijgedrag van verkeersdeelnemers positief te beïnvloeden. Het doel van de actie is de verkeersveiligheid aan de Dorpsstraat te verbeteren. 15 november 2018 Aankondiging Dorpsgesprek In 2017 heeft de gemeente met de inwoners van Ulicoten gesproken over de toekomst van de gemeente Baarle-Nassau. Men heeft indertijd aangegeven dat men met elkaar in gesprek wil blijven en daarom wil de gemeente opnieuw weer eens met de dorpsbewoners van Ulicoten in gesprek. 4 november 2018 Dorpsgesprek Castelre Op 24 september 2018 heeft het eerste van de drie dorpsgesprekken in de gemeente Baarle Nassau plaatsgevonden. 25 september 2018
De leefbaarheid van ons dorp samen met elkaar