“Wonen in je eigen kern. Hoe zie jij dat?”

In het kader van de aanstaande provinciale verkiezingen brengen de CDA-afdelingen van Alphen-Chaam en Baarle-Nassau alle partijen die actief zijn op de woningmarkt in onze kernen bij elkaar.

Projectontwikkelaar Maas-Jacobs, Rentmeesterkantoor Verschel & Van Dun, woningbouwvereniging Leystromen, gedeputeerde ruimtelijke ordening Eric van Merrienboer, Wethouder Alphen-Chaam Erik Wilmsen en statenlid Marcel Derijckere komen naar Chaam om met u te discussiëren over de (on)mogelijkheden in onze kernen. De avond staat onder leiding van Frits Pijnenburg, oud-wethouder ruimtelijke ordening van de gemeente Bladel en als adviseur betrokken bij meerdere CPO-projecten.

De dorpsraad is tijdens deze avond ook aanwezig.

—- De uitnodigingstekst:
Starters, senioren, doorstromers; iedereen wil een plekje in onze mooie dorpen. Dat moet ook; de gemeenschap is gebaat bij een diverse samenstelling van inwoners. Maar dat geeft ook uitdagingen.

Hoe zorg je ervoor dat alle woonwensen van de inwoners – uw wensen – ingevuld worden? Hoe zorgen we ervoor dat het woningbestand over 5 jaar of 10 jaar nog past bij de samenstelling van de gemeenschap op dat moment? Inwoners en de verschillende overheden worstelen met vraagstukken als de stijgende prijzen op de woningmarkt en toekomstige investeringen als gevolg van de energietransitie. Maar de overheid en u zijn niet de enige. Ook woningbouwverenigingen, projectontwikkelaars en adviseurs actief in het buitengebied moeten hun visies regelmatig toetsen aan woonwensen van de gemeenschap.

Dinsdagavond 19 februari
zaal van café het Chaamsche Wapen
Aanvang 20.00u.
Vragen: CDAsecretariaatalphenchaam@gmail.com